top of page

De routes

IMG-20221010-WA0002.jpg

Klarälven, Värmland

De rivier Klarälven stroomt door de regio Värmland in het midden van Zweden. Dit gebied is de droom van veel kanovaarders. Het gebied is een kano-wonderland met prachtige zandstranden en kleine eilanden die idyllische rustplaatsen bieden. Let in de schemering op bevers in het water. Ook is de kans dat je een eland ziet aanwezig langs deze rivier.

Je wordt naar gelang het aantal dagen/kilometers dat je wilt varen door ons stroomopwaarts de rivier op gebracht. Je vaart dan weer stroomafwaarts terug naar ons bedrijf wat tevens het eindpunt is van de tocht.

De rivier stroomt ongeveer gemiddeld 3 kilometer per uur. Dit is afhankelijk van de waterstand. 

Onderweg kom je een aantal dorpjes tegen waar je wat eten en drinken kunt kopen of waar je even op een terrasje kunt gaan zitten.

Als je deze tocht meerdere dagen doet dan kun je zelf kiezen of je in de natuur gaat kamperen of dat je je tent opzet bij een van de campings langs de rivier. Ook voor mensen die liever niet in een tent slapen is er de mogelijkheid om op een van deze campings een trekkershut of stuga te boeken.

De rivier stroomt een stuk langs de weg 62. Maar als je eenmaal op het water zit heb je niet veel last van het geluid van deze weg.

De kortste trip op de Klarälven is die van 1 dag en is ongeveer 18 kilometer lang. De langste trip die wij aanbieden begint in Syssleback en is ongeveer 120 kilometer lang.

Gemiddeld kun je ervan uitgaan dat je 4 a 6 kilometer per uur vaart.

 

De rivier kronkelt krachtig zuidwaarts in de vallei en je passeert verschillende kleinere gemeenschappen waar het mogelijk is om aan te vullen en in te slaan; Sysslebäck, Likenäs, Ambjörby, Stöllet en Ekshärad. Er zijn veel leuke zandbanken om naar toe te trekken en te picknicken of te zwemmen. Wil je overnachten, dan zijn er onderweg campings met hutten.

De Svartälven

Een prachtige reis over de Svartälven. Deze avontuurlijke kanotocht neemt je mee door de prachtige natuur van Oost varmland. 

De rivier Svartälven is van de beste kanowateren. De rivier loopt naar het zuiden door uitgestrekte gebieden van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Vanaf het startpunt Tyfors is de kanotocht op Svartälven zeer afwisselend. Je vaart over smalle kanaaltjes, meertjes en riviertjes.

Onderweg passeer je meerdere onbewoonde eilandjes die een stop waard zijn en waar je heerlijk kunt overnachten. Het Robinson Crusoe gevoel horen we vaak terug.

Op deze route zijn er ook een aantal punten waar een shelter staat. Dit wil zeggen een plek met een vuurplaats, toilet en een gebouwtje met een afdak.  Met een beetje geluk kun je bevers of ander wild spotten tijdens deze tocht. Onze tip is: Heb een rustig vaartempo en neem voldoende de ruimte onderweg om te zwemmen, te vissen, vuurtje te stoken en vele onbewoonde eilandjes en oevers te verkennen.

 

Deze tour vereist ook ongeveer 10 landovergangen als je 6 a 7 dagen gaat. De kortste is ca 50 meter en de langste ca 4 kilometer. Als je 3-4 dagen gaat heb je ongeveer 3 landtransporten. De kortste is ca 50 meter en de langste ca 2 kilometer.

 

Er is op de tocht van 6 a 7 dagen onderweg een plek waar er een winkel is.  Dit is ongeveer naar 4 a 5 dagen varen. Houd hier rekening mee met het voorbereiden van deze trip. 

Bij de trip van 3-4 dagen is deze plaats of het eindpunt. Dus je zult voor deze trip ook alles mee moeten nemen.


Voordat de tour begint, nemen we de kaarten met je door waarop de route staat.

 

Voor deze tour Svartälven heb je een natuurkaart nodig. Deze is 20 SEK per volwassene per dag.

Deze kun je bij ons aanschaffen.

 

De tocht van 6 a 7 dagen is ca 85 kilometer lang.

De tocht van 3 a 4 dagen ca 55 kilometer.

image0 (2).jpeg
IMG-20220726-WA0007.jpg

Bergslagen toer Noord

Dit is de regio voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige, ongerepte natuur. Omgeven door afgelegen gebieden van moeras en bos, voert de tour door kleine meren en rivieren in het voormalige mijndistrict Bergslagen. De tour begint in de buurt van Geijersholm ten westen van Hagfors en eindigt bij Sundsjön.  

De tour is ongeveer 110 kilometer lang.  En is geschikt voor mensen die een week of meer in de natuur willen verblijven. Deze tocht is uitdagend en daarvoor is wel wat ervaring en doorzettingsvermogen nodig.

Onderweg kom je nauwelijks andere mensen en bebouwing tegen en heb je het hele gebied bijna voor je alleen.

De tour vereist ook ongeveer 12 landovergangen. Het langste transport dat nodig is, is ongeveer 4 km. Sommige landtransporten zijn pittig en gaan over rotsen en hobbelige paden

Knoande naar Gijersholm

Deze tocht van 2 a 3 dagen is geschikt voor gezinnen met kinderen die van de natuur willen genieten en toch een beetje avontuur willen hebben met landtransporten.

Je vaart vanuit Geijersholm via de rivier de Uvan naar Gustavsfors, (dit is 12 kilometer).

Vanuit daar vaar je het meer van Knon over naar Knoande, wat het eindpunt is, (dit is 3 kilometer)

Je komt onderweg langs meerdere eilandjes waar je je tent op kunt zetten en genieten van de natuur.

Er zijn hier 2 landtransporten. Een van 2 kilometer en 1 van 100 meter.

Totale tocht 3 dagen 25 kilometer.

 

Als je zelf een idee hebt voor een mooie route, neem contact met ons op en we kunnen kijken wat we kunnen doen.

IMG_20220915_193213_992.jpg
bottom of page